Azi e o zi ploioasă, numai buna pentru un ceai verde.
Ce am meșterit azi în bucătărie? Pâine cu maia sălbatică.
Am fermentat-o ieri 7 ore la temperatura camerei și apoi peste noapte la frigider.
Am mai facut si varza murata la borcan.
Am început iar sa fac pâine cu maia, de data asta maia din faina alba, nu mai gasesc faina de secară asa ca a trebuit să improvizez, nici faina de pâine nu gasesc și după multe frustrări cred ca am reusit sa ajung la o formulă buna avand in vedere faina pe care o gasesc.
Maiaua nu o hrănesc zilnic, o hrănesc doar cand o folosesc, în rest o tin la frigider.
Cam asa arata maiaua mea, în companie buna cu varza rosie murata și kefir.
Ce mai fac din maiaua mea? Pâine nemțească din 100% faina integrala de grâu și seminte de floarea soarelui.
Mai fac si cele mai pufoase și delicioase clătite.
4 comments:
Cât de apetisant arată tot ce ai pregătit! Spor în tot ce faci! Te îmbrățișez, Luiza!
Ymmm, ce bine arata totul.
Mai ales pâinea. Mi-ar place o felie dintr-o astfel de pâine, cu unt și cu o cana de lapte cald.😋😋.
Am învățat de la tine să gătesc și să congelez unele mâncăruri. Doamne, ce bine îmi prinde in zilele când nu am timp de gătit.
Îți mulțumesc pentru sfaturi Luiza!❤️🤗
Multumesc! Te îmbrățișez si eu!
Pâine, unt si gem de casa facut de mine :)))
Într-adevar, e foarte util sa avem ceva la congelator. Cel mai mare ajutor pentru mine: lada frigorifica și masina de spălat vase :)))
Post a Comment