Azi e o zi ploioasă, numai buna pentru un ceai verde.
Ce am meșterit azi în bucătărie? Pâine cu maia sălbatică.
Am fermentat-o ieri 7 ore la temperatura camerei și apoi peste noapte la frigider.
Am mai facut si varza murata la borcan.
Am început iar sa fac pâine cu maia, de data asta maia din faina alba, nu mai gasesc faina de secară asa ca a trebuit să improvizez, nici faina de pâine nu gasesc și după multe frustrări cred ca am reusit sa ajung la o formulă buna avand in vedere faina pe care o gasesc.
Maiaua nu o hrănesc zilnic, o hrănesc doar cand o folosesc, în rest o tin la frigider.
Cam asa arata maiaua mea, în companie buna cu varza rosie murata și kefir.
Ce mai fac din maiaua mea? Pâine nemțească din 100% faina integrala de grâu și seminte de floarea soarelui.
Mai fac si cele mai pufoase și delicioase clătite.
No comments:
Post a Comment