Tuesday, May 28, 2024

Transformare

 De aici:


Aici :))


Tufele de trandafiri au început să infloreasca bine, asa ca mi-am suflecat manecile și am purces la transformarea petalelor într-un sirop parfumat :))

Nu am gustat siropul, pentru ca imi începusem deja postul intermitent, dar maine cu siguranta voi savura o băutură din sirop de trandafir! Mi se pare amuzant ca autocorectul a corectat "voi savura" cu "voi devora" :))

Următoarea tură de trandafiri se va preface, miraculos, în laboratorul propriu de alchimie într-o dulceață catifelată :))









Saturday, May 25, 2024

Bunătăți din grădină

Am câțiva trandafiri de dulceață și am zis sa fac si eu dulceață de trandafir.
Cum au înflorit trandafirii am cules florile și am facut un borcanel de dulceata. Prefer sa fac pe moment, doar din ce culeg, si sa nu astept sa infloreasca mai multe flori pentru a avea cantitate mai mare, chiar dacă îmi iese doar un borcan, dar asa petalele sunt foarte proaspete.
Dulceata este atât de parfumata, un miros efectiv îmbătător, iar culoarea este a rubinului, de gust nici nu mai zic. 
Cireșele sunt si ele foarte gustoase, nu sunt stropite/ tratate și le mănânc direct din pom cum se mâncau fructele în copilăria mea.







 

Monday, May 13, 2024

La plimbare

Am mers 3.5 km pe deal. A fost o zi superbă cu mult soare. Dealul s-a îmbrăcat în straie de primăvară: iarba peste tot, floricele, insecte, miros de iarba proaspătă și pin.
La un moment dat eram departe de sat si de agitația civilizației, nu se mai auzeau nici mașinile. 
As vrea să ajung cat mai des sa ma antrenez, visez la o drumeție lungă dar depinde de sănătatea mea daca imi voi permite sa o întreprind, deocamdată visez și mă bucur de aceasta oaza de frumusețe și liniște.
Am venit acasă cu bateriile încărcate și o dispoziție de milioane, de parcă am facut dus la creier. Iubesc soarele și pădurea: medicamente cu care nu dau greș niciodată!
















Zile de vara

   Căldură mare, cel puțin asta zice toată lumea, eu, bine-nțeles ca fac nota discordanta:)) Da, e cald, dar eu mă simt foarte bine pe acest...