Wednesday, May 15, 2024

Vremuri grele

2 comments

Am citit despre oribila crimă din Crângași și m-am întristat teribil. Nu zic ca totul era lapte și miere în generația mea, dar parca lumea a luat-o razna acum. Nu prea întrevăd ca oamenii sa renunte la social media, la jocurile pe calculator violente, la filmele violente și astfel de fenomene vor fi din ce in ce mai dese 

Asta se intampla cand il alungam pe Dumnezeu din viata noastra. Este efectiv înfiorător ce timpuri ne sunt date sa trăim. Unde sunt ateii cae se bat cu caramida în piept că nu au nevoie de Dumnezeu ca sa fie morali? Iată cum arată o societate fără Dumnezeu. 

Ma gandesc la vorbele Sfântului Paisie care a spus că dacă nu ar sti ca Dumnezeu este în control și ca are ultimul cuvant de spus, ar fi înnebunit.

Cu adevarat asa este. Trăim cu speranta ca Dumnezeu va face dreptate.

Dumnezeu sa il ierte pe omul asasinat cu bestialitate iar pe noi sa ne ajute sa traversăm aceste vremuri tulburi

Monday, May 13, 2024

La plimbare

4 comments
Am mers 3.5 km pe deal. A fost o zi superbă cu mult soare. Dealul s-a îmbrăcat în straie de primăvară: iarba peste tot, floricele, insecte, miros de iarba proaspătă și pin.
La un moment dat eram departe de sat si de agitația civilizației, nu se mai auzeau nici mașinile. 
As vrea să ajung cat mai des sa ma antrenez, visez la o drumeție lungă dar depinde de sănătatea mea daca imi voi permite sa o întreprind, deocamdată visez și mă bucur de aceasta oaza de frumusețe și liniște.
Am venit acasă cu bateriile încărcate și o dispoziție de milioane, de parcă am facut dus la creier. Iubesc soarele și pădurea: medicamente cu care nu dau greș niciodată!
















Monday, April 29, 2024

Ispite

7 comments


Multe ispite, după fiecare picătură de har vine și ispita. Ispite cu sănătatea și neputința, ispite sufletesti, ispite duhovnicesti... 

Ieri noapte nu am dormit pentru ca am obosit rau făcând curățenie pentru sărbătoare, m-am trezit și nu ma puteam misca, am plâns de neputință și durere, am decis ca nu voi merge la slujba, desi ma gândeam continuu sa merg, dar nu aveam deloc putere, până la urmă am căpătat un pic de forță și am fugit la biserică  

Apoi ispitele duhovnicesti, cand simti o uscăciune a sufletului, sunt cel mai greu de dus, pentru că în acele momente ma simt singura și departe de Dumnezeu.

Imi aduc aminte de o poveste din Pateric, parca, cu un monah posedat de demon, demon care il muncea si ii insufla fel si fel de gânduri rele, și întrebat ce face a răspuns că demonul lucrează la ale sale dar ca și el lucrează la ale sale și asa merge în continuare.

Mă gândesc des la aceasta pildă, pentru ca asa simt si eu influența ispitelor, al caror scop este sa ma îndepărteze de Dumnezeu.

Am decis ca indiferent de starea sufletească sa ma forțez la cele duhovnicesti, chiar dacă ceea ce simt in acele momente este doar uscăciune, dar e greu pentru ca in acele momente, acele gânduri mincinoase par atât de reale, par ca fac parte din mine.

Chiar azi am ascultat un părinte american, pe youtube, care spunea ca Dumnezeu e mereu cu noi, și inainte de a păcatui, și în timp ce păcatuim și după ce am păcătuit, este mereu prezent, azi aceste vorbe au rezonat în sufletul meu și sper să îmi ramana in suflet ca o armă în lupta cu gândurile insuflate de cel rau.





Wednesday, March 13, 2024

47 de primăveri

9 comments

 





De când imi aduc aminte de ziua mea a plouat, ba chiar a si nins. Bine înțeles că și anul acesta a fost la fel, ieri a inceput sa plouă si ploaia a continuat și azi, chiar dacă mai timid. Am iesit in curte și am admirat floricelele. Cat de frumoase sunt.

În ultimii trei-patru ani am avut parte de zile însorite de ziua mea de naștere și parcă mi-a mers mai bine cu sănătatea, sper ca aceasta zi mohorâtă sa nu fie de rau augur. In Grecia a fost soare si frumos, culmea e ca și aici au fost zile însorite, de speram ca si de ziua mea voi prinde o zi frumoasă, dar s-a schimbat vremea cu vreo două zile în urmă. De altfel aceasta zi reflecta si cum ma simt, sunt trista si nu stau bine nici cu sănătatea. 

În ultimii zece ani soțul meu a stat cu mine, acasă, de ziua mea, e foarte ciudat sentimentul ca sunt fără el, bine ca am pisoiul cu mine si nu sunt chiar singura-singura. Sunt tristă, dar săptămâna viitoare vine soțul meu și o sa uit orice tristețe. 


Tuesday, March 12, 2024

Am timp

2 comments

Ieri am fost la Auchan sa fac piata. La coada statea un batranel. M-am intors si i-am spus sa treaca inaintea mea, la care el a refuzat spunandu-mi ca are timp! Atat de neobisnuit mi s-a părut raspunsul lui ca am zambit larg si am repetat: aveti timp?! :)

Fie ca Dumnezeu sa ne dea si noua gandul acesta bun, sa nu mai fim mereu intr-o goana, de parca s-a sfarsit timpul, sa nu fim atat de grabiti incat sa nu mai vedem ceea ce ne inconjoara, uneori chiar persoane de la care avem ce invata, dar pe langa care trecem fara sa  zabovim pentru ca...nu avem timp!


Sunday, March 10, 2024

La plimbare

6 comments

Azi am ajuns, în sfârșit, sa fac o mica plimbare pe dealul de lângă casa. A fost o zi foarte frumoasa asa ca am profitat de vremea bună sa ies la plimbare. Inima mea, săraca, s-a cam resimțit cand am urcat dealul, dar per total mi-a prins foarte bine plimbarea. 
M-am bucurat sa vad multe albine și să inspir mirosul placut de pădure.

















Thursday, February 22, 2024

Azi, Joi 22 Februarie

7 comments

Azi e o zi însorită, numai potrivita pentru un început bun! Mi-am pregătit coltisorul pentru lectură, o sa mai fac un pic de ordine in sufragerie și bucătărie și ma voi apuca de citit. 

Cred cu toată tăria ca o casa dezordonată se reflecta prin gânduri dezordonate, și nu aș putea să mă simt în largul meu citind Evanghelia cu lucruri aruncate pe ici, pe colo, în jurul meu.

O sa incep sa citesc și aceasta carte pe care a recomandat-o Andreea.
 


 

Credinta, nadejde, iubire. Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template